Mango lassi

Esimese katse tulemus

Natukene ka köögis askeldamiseks ;). Lassi on populaarne jogurti baasil jook, mille komponentideks on tavaliselt jogurt, vesi ja vürtsid ning vahepeal ka puuviljad. Traditsiooniline lassi on soolakas-hapu jook, kuid sellele leidub palju suhkru või puuviljadega magustatud alternatiive. Ãœks populaarsemaid on mango lassi. 

Oma esimese mango lassi proovisin Tartus Asian Chefis täpselt nädal aega tagasi :D. Ise poleks seda valinud, kuid Asian Chefil oli sünnipäev ning nädalalõpu pakkumisena sai iga külastaja ühe tasuta mango lassi. See oli pöördeline moment minu maitsemaailmas, sest tegu oli tõeliselt hea kokteiliga. Ma armastan mangot, kuid Eestis on raske leida mangot, mis ei ole toores või mis ei ole juba halvaks läinud. Oma viimase tõeliselt valmis ja ülimaitsva mango sain kahe aasta eest Stockholmist. 

Nüüd oleme mango lassit juba 2 korda koduses majapidamises viljelenud. Kahest katsest oli esimene kõige edukam, kus kasutasime ehtsat mangot, vaniljemaitselist jogurtit ning apelsinimahla. Tulemus ei olnud päris sama (liiga vaniljene), mis Asianis, kuid tekstuur, viskoossus ning maitse juba meenutasid. Mango ei olnud täiesti küps, vaid natukene toorem ning sobis see ka :). 

Teine katse läks natukene aia taha. Sel korral kasutasime Bonne 100% mangopüreed, maitsestamata jogurtit, apelsinimahla ning demerara suhkrut. Selgus, et mangopüree on VÄGA hapu ning kogu jook tuli suhteliselt hapukas ning vedel. Seega väga erinev võrreldes esimese katsega ning võrreldes Asianiga valgusaastates erinev. Pärast ohtralt suhkru lisamist ei olnudki jook kõige halvem ning otsa sai kiiresti :), kuid tegu oli juba mingi muu kokteiliga, mitte lassiga. 

Mango lassilt ootan natukene paksemat koostist (et kõrs keskele seisma jääks), piimatoote ja mango õrna maitsetasakaalu (et mõlemat oleks tunda) ning kollast värvust. Ehtsat puuvilja kasutades tuleb jook palju magusam ning suhkrut eraldi juurde lisama ei pea. Seega on tegu ka tervislikuma vahepalaga.

Mango lassi

2 mangot (sobib kollaka alatooniga natukene toorem kuni punane küpsem)
380 g  5% maitsestamata jogurtit
380 g  5% vaniljejogurtit
törts apelsinimahla (võib ka apelsinijook olla)

Kõigepealt nuimikseri või blenderiga mangod püreestada. Seejärel maitse järgi mõlemat jogurtit juurde segada (võib panna ka kõik ära). Peaasi, et mango maitset tunda oleks :). Viimasena lisada silma ja maitse järgi apelsinimahla. Lassit jagub umbes kuni 3 klaasi (250 ml) jagu. 

Lassit võib juua nii pearoa kõrvale kui ka hea lasta maitsta vahepalana.

Ja nüüd kõik proovima!


1 kommentaar:

  1. Tundub supper mõnus jook. Oeh, pean homme poetee jälle ette võtma vist ja ostma vajaminevad asjad :).

    VastaKustuta

Instagram