Advent Calendars 2016


Kas olete tähele pannud või üldse mõelnud sellele, et advendikalendrid ei olegi ainult lastele ning ei sisaldagi ainult kahtlase väärtusega shokolaadi? Juba eelmine aasta pakkusid mõned suuremad kosmeetikabrändid endanimelisi või enda toodetega kalendreid (näiteks Lookfantastic, The Body Shop). Enda jaoks avastasin kalendrid siis, kui Mallukas järsku The Body Shop'i oma tutvustas. Oh kus ma küll elanud olin või missuguste hobuseklappidega ringi käinud olin (loodan, et ikka värvilistega :D)! See oli siis aasta tagasi. Lood on nüüd väheke teised ja tänavuste jõulude eel on advendikalendrimaailm pööraselt kihama löönud ja nii ustest kui akendest võib leida igasuguseid huvitavaid üllatusi. Peaaegu kõigil suurematel tegijatel on oma kalender! Viimastel nädalatel olen oma nina natukene sügavamale netiavarustesse toppinud kui ainult Facebook ning leidsin mõned eriti toredad kalendrid, mis südame kiiremini põksuma panid ning hea meelega soetaksin endalegi, kui toasoe ja kõhutäis nii palju kuuteenistusest ära ei kulutaks.

Sorry, this time my post is in estonian only. But you can check it out anyway to see what kind of advent calendars are there this year :). Calendars  with estonian origin or what can be bought here are marked with Estonian flag.

* Hinnad olen jätnud nii eurodesse (kus on need originaalselt €) kui ka naeladesse, sest viimase kurss on madal ning naelades tellides võib hind eurodes odavam tulla kui kohe kodulehel valuutaks euro panna.

* Eesti lipp pealkirja all tähistab Eesti päritolu või on saadaval Eestis koha peal


Joik advendikalender

(24 minikarpi, 75 €, postikuluta)

Joik oma teadatuntud headuses. Britt Samoson'i poolt illustreeritud karp on imekaunis ning minu arust täiesti joikilik. Avaldatud on ka toodete nimekiri, mida võib nende kalendrist leida. Sellised jõulumeelsed ning praktilised (mini)tooted. Karbi sisuga täiesti rahul! Natukene kallis, kuid samas ülihea kingitus iseendale/abikaasale/elukaaslasele/sõbrannale jne, kellele meeldib (Eesti) ökokosmeetika. Leidub ka Kaubamaja Ilumaailmas.

Dr. Hauschka advendikalender

(24 akent, 65 €, postikuluta)

Dr. Hauschka on üks mu lemmikuimaid näohooldusbrände! Kui kuulsin, et ka nendel on oma advendikalender, siis olin väga rõõmus. Kes ei tahaks endale nägusat pühademeeleolus ja jõulutähega kaunistatud ning väga häid tooteid sisaldavat kalendrit?! Sisuga saab tutvuda SIIN. Korra mõtlesin, et ainult minitoodetega sisustatud kalendri kohta kuidagi kallis, kuid pärast väikest rehkendust avastasin, et ei ole ta kallis midagi.

Lookfantastic advendikalender

(25 akent, £70, kahjuks otsas)

Ãœlisuur raamatukujuline advendikalender, milles lausa 25 aknakest. Väga kauni malbe kujundusega, mis väga sarnane eelmise aasta kalendrile. Ajavad seda ühte disainijoont :). Sisust on rääkinud palju nii välismaised blogijad kui ka juutuubarid. Googeldades saab meeletutes kogustes tulemusi. Toodete väärtus on LF kohaselt võimas £300. Kahjuks selleks aastaks välja müüdud, kuid ega eeldavasti järgmine aasta ka tulemata jää ;).



Marks&Spencer advendikalender

25 karpi, £45 (kui ostad M&S kodulehelt £35 eest, siis on £35, postikulu Soome £7,50)

M&S kalender jäi kohe silma - nii välimuse kui sisu poolest. Välimus on pühadele vastav ning kuused rokivad sajaga sel aastaajal. Kuusk pakub ka ohtralt väärt kingitusi ning seda heldelt ainult £45 eest, kuigi sisu on kuulujuttude järgi väärt lausa £250! Kahjuks ei ole seda võimalik otse Eestisse tellida, kuid kui kellelgi on mõni hea tuttav Põhjamaades, siis sinna saab seda transportida küll. Kaldun arvama, et Eesti poodidesse kalender ei jõua. Müük läheb lahti muidu alles homme, 10'ndal novembril.

Asose advendikalender

(24 akent, £50 £40, postikuluta)

Asos on välja tulnud ka oma kalendriga, kus seest võib leida tuntud brände nagu näiteks Elemis, Philosophy, Jane Iredale, Dermalogica jne. Reaalne väärtus peaks küündima £175 juurde. Sisust saab natukene aimu nende kodulehel. Kahjuks mulle eriti see välimus ei paelu, kuid samas musta-valge joone nautlejatele täiesti paras dekoratsioon :). Nüüd soodsama hinnaga!



The Body Shop advendikalender "24 Happy Days"

(24 karpi, 85 € (Eesti TBS's))

TBS on advendikalendreid väljastanud juba uskumatud 15 aastat! Kus ma küll elanud olen :D!!! Traditsiooniks saanud karbis on sees palju põnevaid nii reisisuuruses kui ka täissuuruses tooteid. Iga kalendri ostuga saab TBS taastada ruutmeetri jagu vihmametsa ja kaitsta elusloodust. Karbi sisu on hinnanguliselt 177,50 € vääriline ning sisu tutvustus on nende kodulehel. Tundub, et Eestis on saadaval ainult roheline standardne kalender, kuid tegelikult pakub UK THB ka Deluxe (£80) ning Ultimate (£99) kalendreid. Midagi igale rahakotile. Eestis saadaoleva kalendri kogused on piiratud ning tean rääkida, et eelmine aasta otsiti seda poodidest tikutulega.



Feelunique Magic of Beauty advendikalender

(12 akent, 38,40 €, postikulu 4,95 €)

Kenas naiselikult kaunistatud karbis leidub 12 päeva jagu üllatusi, mille koguväärtus on umbkaudu ~105 €. Pole paha. Leidub nii täissuuruses kui ka reisisuuruses tooteid. Alates 40 € on Feelunique'st tellides post tasuta. Kodulehel on välja toodud ka nimekiri kogu sisust.

Selfridges’ Eclectic Little Luxuries advendikalender

(24 akent, £95, kahjuks otsas)

Oh my, kuidas ma oleks soovinud seda kalendrit endale. Siin on kõike - lõhnu, dekoratiikosmeetikat, näohooldust ning seda veel sellistelt brändidelt nagu Urban Decay, YSL, Kiehl's, Lancome jt. Seda juttu ajan ma ainult boonusena, sest kahjuks on komplekt juba ammuilma välja müüdud. Eks järgmisel aastal uue hooga :)?

Need iluvaldkonda kuuluvad  kirjeldatud advendikalendrid on ainult imetillukene osa suurest pildist. Tegelikult on veel olemas näiteks
  • Decleor (£60), 
  • Kiehls (£95), 
  • Clarins (£95), 
  • Ciate (£50), 
  • NYX (£60, kuulduste kohaselt on tulemas müügile ka Tallinna Kaubamajja), 
  • Nuxe (£49, kuid ainult 10 päeva versioon), 
  • Sothys (£49), 
  • L'Occitane (£42, igalt poolt peaaegu otsas), 
  • Jo Malone (ülipopulaarne £280), 
  • Estee Lauder, 
  • Charlotte Tilbury World of Legendary Parties (samuti populaarne, £150), 
  • Liberty London (£149), 
  • Cowshed (£75)
  • OPI Breakfast at Tiffany’s Mini Mani (£59,95) jne. 

Midagi teistsugust


Habemeõli advendikalender

(24 minipudelit, £30, post £7,50)

Mehiste aroomidega vürtsitatud õlid niisutavad ja tugevdavad isegi kõige karmimate meeste lõugasid. Väga huvitav kalendrilahendus! Hetkel ongi habemed ülimoes ning eks hea välimuse eest tuleb hoolt ka kanda. Eriti talvel.

Uba ja Humal õllekalender

(24 pudelit, 75 € + pant, peab Tallinna ise järgi minema)

Iga 24 kuupäeva all peitub erinev käsitööõlu: esmaspäeval näiteks kerge lager, teisipäeval mõnus IPA ja nädal lõppeb äkki tummise imperial stoutiga. Või hoopis teistmoodi... see jääb üllatuseks! Jõulude puhul võib väikese meene endale või kaasale lubada :). NB! Tegemist on alkoholiga. Kasutada vastutustundlikult!



Internetis liigub ka selliseid jõulukalendreid, mille sisuks on

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Instagram