Product review: Primavera Organic Jojoba oil

And of course Dio in the background!
Jojoobi õliga ehk jojobaõliga sain tuttavaks esimest korda aastal 2012. Nagu ikka olin siis näokreemi otsinguil ja netiavarustes jäi silma selline õli. Otsisin pikalt, et leida hea hinna ja kvaliteedi suhtega pudelike. Mäletan seda kui eilset päeva, kui sõitsime elukaaslasega 9. novembril Tallinna Accepti kontserdile ning vahepeatuse tegime Ãœlemistes. Sealses Biomarketis oli müügil Primavera jojoobi baasõli, mida olin varasemalt internetist välja selekteerinud. Hind oli siis (ja on praegu) midagi ~16 € 100 ml kohta (seesama pudel on pildil taustal näha).

Natukene lähemalt ka jojobast endast :). Jojoba on tugevalt hargnev igihaljas põõsas, mis kasvab Arizona, Kalifornia ja Mehhiko kõrbetes. Seda kasvatatakse peamiselt vedela vaha (rahvakeeli jojobaõli) saamiseks, mida külmpressmeetodil hangitakse. Õli on oma rühmas haruldane, sest sarnaneb keemilise koostise poolest rohkem inimese rasule ning vaalaõlile kui taimeõlidele. Väärtust lisab kindlasti see, et tegemist on lõhnatu ning väga puhta õliga, mis ei vaja mingit keemilist puhastamist. Jojoba vaha hangub madalatel temperatuuridel (7-10.6°C), kuid sulab kiirelt toatemperatuuril. 

Jojoobi õli nimetatakse ka "valgeks kullaks", sest oma sarnasuse tõttu inimrasule imendub kiiresti ning on kerge koostisega. Ã•li on kasulik nii kuiva kui ka rasuse naha korral. Aknele kalduva naha korral aitab eemaldada liigset rasu. Põhimõte on selles, et õli petab ära naha rasunäärmed, mis hakkavad selle arvelt vähem rasu tootma ehk siis tasakaalustab "õlitootmist". Jojobaõli kasutatakse väga laialt, kuid siin postituses räägin sellest kui ainult näokreemi asendajast (googeldage ;))!

Minu kogemus: 
Alguses oli raske õiget kogust leida. Umbes 2 kuud proovisin näol, kuid arvatavasti panin õli liiga palju. Pärast seda loobusin näoprotseduuride juures ning kasutasin ainult raseerimisjärgseks niisutamiseks jalgadel (töötas väga edukalt). Umbes kolmveerand aastat tagasi hakkasin uuesti kasutama ning proovisin alguses imevähe panna ning kui vaja, siis sammhaaval kogust suurendada. Töötas! Tavaliselt piisab 3 pudeli kallutusest (näpud on tihedalt suu ees). Kindlasti soovitan märja naha peale tupsutada, siis imendub palju kiiremini.

Töötas?
Jah :D. Näonahal oli probleeme rasutootlusega (rasune ning aknele kalduv nahk koos mõningaste kuivade piirkondadega põskedel), kuid nüüd kasutan iga õhtu näokreemi asemel jojobaõli ning hommikul on nahk mõnus ning rasuvaba. Ei pea enam kartma, et juuksed on hommikuks mustad :). Boosnuspunktid veel otse loodusest pärinevusega ning SPF 3-4 eest!!! Need viimased aspektid teevad tuju iga kord palju paremaks :P.

Kaua kestab?
100 ml kestis mul kuni selle kuu alguseni :) ehk 1,5 aastat, mille sees on pooleaastane puhkus. Lisaks kasutasime seda mehega koos :D. Seega kestab ikka väga kaua!

Kust saab?
Biomarket (Tallinnas Ülemistes ning nüüd ka Tartus Kaubahallis)
+ veel 


Kuni märtsi lõpuni on Biomarketis eripakkumine, kus Primavera jojoobi baasõli on -25% (HEA HIND)!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Instagram