Makeup routine // Part I

Hei-hei! Long time no see. Vahele on tulnud mitmeid asju alates puhkusest kuni terviseprobleemideni (võttis rajalt maha lausa nädalaks), mis on kaikaid kodaratesse ajanud, et siia midagi kirjutada + puhas laiskus ka :)! Kuid nüüd on see "toredalt mõnus" vihmane suvepuhkuste aeg seljataha jäänud ja aeg on jälle mingeid sõnu kokku panna!

Täna räägiks ühest meigirutiinist, mille ma endale pärast IBK16 hiiglasliku kotikesega lähemalt tutvumist juurutasin. Piltide peal on jäädvustatud ainult minu uuemad iluvidinad, kuid lisaks neile kasutan ikka oma tavapärast Everyday Minerals mineraalpuudrit (mis teeb päris head tööd! - viimase pildi peal on näha). Päris kõike ka igapäevaselt ei kasuta, kuid kindla koha minu meigikotis on nad leidnud. 


Naturaalse, lihtsa, minimalistliku meigi jaoks:



Kirsiks tordi peale sobivad hästi:


NYX Vivid Brights lilla/Vivid Blossom silmalainer
Lumene Mystic Volume ripsmetušš
Ontic Minerals Pearl highlighter

 Antud postituses tuleb detailsemalt juttu meigipõhja toodetest ning kirssidest räägin järgmises postituses ;).

Igale tootele on pandud lõppu ka ingliskeelne koostis ning punaseks on toonitud tooted, mis võivad ärritada nahka või mille kohta ei ole veel täpsemaid uuringuid teostatud. Mida kärtsum punane, seda enam võiks seda koostisosa vältida.


MOSSA sertifitseeritud ökoloogiline niisutav päevakreem mustikast pärineva E-vitamiiniga



"Antud kreemil lubatakse lausa triple-actionit:
  1. mustika bioaktiivsete koostisainete kompleks ja E-vitamiin niisutavad nahka sügavuti
  2. fragmenteeritud hüaluroonhape aitab kortse täita ja siluda
  3. mustika antioksüdandid kaitsevad  keskkonnast pärit kahjulike saasteainete eest ja aeglustavad vananemisprotsessi"
Lõhn on hapukas ning meenutab minule õrnalt alkoholi (koostises ka kohe teisel kohal, see on ka koostise ainus tugev miinus), kuid õnneks hajub ajaga ja väga palju ei häiri. Kes on tundlikud lõhnaainete suhtes, sellele antud toode väga ei sobi. Kuiva ja kargema ilmaga jääks niisutusega arvatavasti jänni, kuid praeguste suviste ilmade juures on ideaalne. Nahk ei vaja lisaniisutust ning kreem sobib ideaalselt ka meigi alla. Konsistents on sinna vedelama poole nihkuv ning selle tõttu on kreemitamine väga lihtne. Imendub kiiresti! Hinnaklass jääb 12-15 € juurde ning selle eest on head kreemi küll!

Kreemi koostisest 99% on looduslikku päritolu ja 12% on pärit mahepõllundusest. ECOCERT sertifikaadiga.

Ingredients: Aqua, Alcohol, Lavandula Angustifolia (Lavander) Floral water, Glycerin, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Dicaprylyl Carbonate, Caprylic/Capric Triglyceride, Decyl Cocoate, Cetearyl Alcohol, Vaccinium Myrtillus (Blueberries) Fruit extract, Vaccinium Myrtillus (Blueberries) Fruit Oil Extract, Sodium PCA, Cellulose, Aroma, Stearic Acid, Palmitic Acid, CI 77019 (Mica), Xanthan Gum, Ascorbyl Palmitate, Tocopherol, CI77891 (Titanium Dioxide), Sodium Phytate, Sodium Hyaluronate, Lactic Acid, Linalool, Limonene


MOSSA matistav ja tooniv BB-kreem kõikidele nahatüüpidele

 

"5x mõjuga kreem pakub õrna katvust ühtlase kerge jume saavutamiseks. Lubab matistada, varjata peenikesed miimikajooned/kortsud/poorid, looduslike mineraalsete pigmentidega varjata ebatasasusi/defekte, pehmendada naha tekstuuri, looduslike vahenditega (sheavõi niisutada, taastada ja rahustada kuiva nahka."

IBK16 ürituselt jäi MOSSA esindajate jutust meelde, et seda soovitatakse ka näiteks mineraalpuudri alla - siis pidi veel ühtlasema tulemuse saama (ja samas on ju selle alla mingit niisutajat vaja). Mina siis kasutasingi seda BB-kreemi sellises võtmes, kuid seda sobib ka täitsa iseseisvalt kasutada. Lõpptulemus on siis muidugi ainult õrnalt ühtlustav ning niisutav. Minusugust heledanahalist kohutas Soft Beige toon alguses kõvasti ära, kuid tegelikult hajus kõik ühtlaselt ning kusagile mingeid rante ei jäänud. Lõhn oli mõnus ning ei häirinud. Kohe väga kuivasid kohti see kreem ei salli (eks muidugi oli minu tehnika ka vildakas - tupsutamise asemel hõõrusin selle endale näkku). Ostaksin uuesti küll :).

Kreemi koostisest 99% on looduslikku päritolu ja 18% on pärit mahepõllundusest. ECOCERT sertifikaadiga.

Ingredients: Aqua, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, CI77891 (Titanium Dioxide), Glycerin, Hamamelis Virginiana (Witch-hazel) Leaf Water, Dicaprylyl Carbonate, Rosa Canina (Rosehip) Seed oil, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii (Shea) Fruit Butter, Silica, Cetearyl Glucoside, CI77492 (Iron oxide), Prunus Domestica (Plum) Seed Oil, Prunus Domestica (Plum) Fruit Extract, Benzyl Alcohol, Aroma, Stearic Acid, Palmitic Acid, CI77491 (Iron oxide), CI77019 (Mica), CI77499 (Iron Oxide), Xanthan Gum, Potassium Sorbate, Ascorbyl Palmitate, Tocopherol, Sodium Phytate, Lactic Acid, Sodium Hyaluronate, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Limonene, Linalool, Citronellol, Citral

Koostist uurides jäi silma kaks eriti ärritava toimega ja võimalikku allergiat põhjustavat säilitusainet - bensüülalkohol ja kaaliumsorbaat. Esimene neist põhjustab ka silmaärritust ning on keelatud beebidele mõeldud toodetes. Naatriumfütaat on saadud maisist ning seega maisiallergikutele vastunäidustatud. Välispidisel kasutamisel ei aita hüaluroonhape mitte kuidagi toota rohkem kollageeni. Salifitseeritud ja hüdrolüüsitud vormid tungivad paremini naha struktuuri ja toimivad ajutiselt kortsukesi siluva ainena (imedes vett endasse). Seega võib, kuid ei pruugi see põhjustada näonaha paistetust. Limonene, Citronellol ja Citral on ained, mis suuremal või vähemal määral võivad tekitada allergilisi reaktsioone.


NYX Pore Filler



"Praimer, mis lubab vähendada nähtavalt pooride diameetrit või need sootuks ajutiselt täita. Ideaalne talgi- ja õlivaba alus jumestuskreemile/mineraalpuudrile."

Olen seda non-stop kasutanud nüüd üle 2 kuu, et katta hiiglaslikke poore põskedel ning samuti nina peal. Kasutatud kohtades ei ole toimunud mingit vastureaktsiooni - ei ole tekkinud lisapunnikesi, kuivust, punetust. Sobib ideaalselt. Õhuliselt siidine helebeez kreem muudab naha nii pehmeks ning tõesti muudab poorid vähemmärgatavaks. Tekstuur on selline paksem, kuid mitte tükiline ning on kergesti laiali pudenev (nii raske on seda seletada :D). Värvi tõttu eeldaks mingit katvust, kuid seda see ei anna. Olen täiesti sõltuvuses - tõesti hea! Kuid koostise tõttu uuesti endale ei soetaks.

Ingredients: Dimethicone Crosspolymer, Silica, Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Isononyl Isononanoate, Isododecane, Polymethyl Methacrylate, VP/Hexadecene Copolymer, Trimethylsiloxysilicate, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol. MAY CONTAIN (+/-): Mica, Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, 77492, 77499).
Koostist uurides pidin kreepsu saama! Peaaegu kõik koostisained on suuremal või vähemal määral toksilised või tekitavad dermatiiti. Tsüklopentasilikoon on näiteks kahjulik hoopis mereelustikule. Muidugi leidub ka ohutuid koostisosi nagu ränikivi ja looduslikud pigmendid.


NYX HD Studio viimistluspuuder

 

"Kerge värvitu viimistluspuuder, mis aitab minimaliseerida peenikesi kortsukesi ning poore ning tagab mati tulemuse."

Sain selle just siis, kui puudrikriis hakkas tekkima (ehk Everyday Minerals viimistluspuuder hakkas otsi kokku tõmbama). Olen sellega väga rahul. Puuder on imepeenikeseks jahvatatud ning natukesest jätkub kauaks ajaks. Kohe nii peenikeseks, et hea, et ma ei võtnud alguses kõikidelt aukudelt kilet ära, vaid ainult kahelt. Nendest kahest tuleb nii palju puudrit, et hoia ja keela (ehk siis ülearugi ning see lendub ülikergelt)! Meigikarp on seda juba risti-põiki täis! Kuigi värvus on valge, siis nahale paigutades jääb see täitsa neutraalne/värvitu. Minu segatüüpi rasust nahka suudab ilusti matistada ning tulemus püsib sõltuvalt temperatuuridest umbes 3-4 tundi. Kuigi puudrit on raske käsitleda, siis koduseks vahendiks soovitan küll! Kaasaskantavaks vaadake midagi muud.

Ingredients: Talc, Dimethicone, Polymethylsilsesquioxane, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Magnesium Stearate, Tocopheryl Acetate, Caprylyl Glycol, Phenoxyethanol. MAY CONTAIN (+/-): Mica, Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, 77492), Blue 1 Lake (CI 42090).  

Koostises on teisel kohal jälle silikoonõli, mis on teada-tuntud keelatud aine, mis on toksiline, keskkonnale negatiivse mõjuga ning ei ole bilagunev. Tokoferüülatsetaat võib olla kantserogeenne ja toksiline ning tekitada sügelust, ketendust, ville ja põletavat tunnet. Fenoksüetanool on säilitusaine, millel võib pikaajalise kokkupuute korral olla ärritav, neurotoksiline või allergeenne mõju.

Lõppu ka üks ülesvuntsimiskollaaz :D. Nendelt keskmistelt sammudelt vahest ei saagi midagi aru, kuid algus ja lõpp on vähemalt arusaadavalt erinevad :) (khm ühel on ju rätik peas ja teisel juba kuivad juuksed :D).

 

Seeya!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Instagram