ღლღ Cupcakes!!! ღლღ

Seekordseks teemaks on minu üks läbi aegade lemmikuim magustoit - cupcake ehk tassikook ehk lihtsakoeliselt öeldes kübaraga muffin ლ!! Tegemist on esimese küpsetisega, mida üksi tegema hakkasin ning oli aegu, kui ma midagi muud ei teinudki kui ainult muffineid. Kahjuks pole siiamaani leidnud ühtki head mütsi oma muffinipoistele ning nii ma neid ainult "paljalt" vorbingi.


Õnneks on Tartus olemas selline imearmas kohake nagu Tassikoogid, kus valmistatakse ehtsaid imemaitsvaid kübaraga muffineid. Olen olnud nende fänn juba aastaid ning kui keegi ei oska mulle midagi kinkida, siis teadke, et üks (või mitu) tassikooki võlub mu alati ära ッ. Eelmise kuu lõpus võttis minuga Tassikoogid ühendust ning kutsus oma tootevalikuga tutvuma, mis hõlmas ka väikest degustatsiooni. Ooojaa, mis mul selle vastu olla sai :D!

Silte oli nii palju erinevaid ning neid on võimalik eritellimusel ka enda kujundusega tellida!

Mai mõnusalt palaval eelviimasel päeval seadsimegi koos fotograafiga (kelleks oli ei keegi muu kui Härra) sammud Tassikookidesse, mis on nüüd viimased 9 kuud pesitsenud Tähe tänaval. Kohvik on väga hubane ning kodune ja sisse astudes on kohe tunda magusat koogilõhna. Vastu tervitab vana mööbel, roosa interjöör, naeratav ja usin Tallin Dolls'i kleidis teenindaja ning lahtine köök, kus saab jälgida, kuidas valmib toodang. Letis oli suur valik erinevaid cupcakes'e ja pulgakooke. Kahjuks makroonivalikus oli sel päeval esindatud ainult üks sort  - maasikamaitseline. Tassikookidel on tegelikult makroonid esindatud kokku lausa 14 sordiga. Oleks hea meelega tahtnud oma lemmikmaitsega - pistaatsia - makroonikest maitsta, kuid eks järgmine kord! Joogivalikus on esindatud mitmed huvitavad limonaadid ja mahlad, mida ma polnud varem näinudki :D! Võimalik on teha ka ägeda retrostiilis kohvimasinaga kuninglikku kohvi.

Minu moto - naerata! Vahest olen tööl isekeskis endale naeratanud ja nii mõnigi on juurde tulnud, et oi kui ilus naeratus :D.

Alguses ei osanud ma midagi validagi. Oleks tahtnud kõike minivariandis proovida :D! Lõpuks otsustasin hooajalise variandi kasuks ja minu taldrikule tõsteti rabarberi-maasika tassikook. Peale sain valida valgest shokolaadist sildikese (neid oli seal igasuguse kujundusega ja igaks elujuhtumiks).  Järgmine kord proovin kohupiima-vaarika ja mustika omad ka ära. Natukene igatsen taga passiooni tassikooki, mida pole juba tükk aega nende sortimendis näinud (ülihea oli!). Aga tagasi rabarberi-maasika koogikese juurde. Tegemist oli väga maitsva versiooniga. Muffini "kübar" oli mõnusalt malbe maitsega ja magususelt täpselt paras (ma ei ole just eriline suhkruarmastaja) ning koos rabarberimoosiga ja vaniljetaignaga moodustas see imelise kombo! Retsepti palun :D?


Kõrvale rüüpasin John Lemon'i rabarberimaitselist limonaadi. Kuigi mul on tegelikult traditsiooniks saanud, et ükskõik kuhu toidukohta satun, siis ma tellin endale kakaod, siis selle kevadise suvekuumusega isutas ainult millegi külma järele. Kui IBK16 üritusel valisin endale laimi versiooni, mis oli ka hea, siis nüüd kinnitan, et rabarberimaitseline on veel parem! Iga sõõm oli taevalik! Proovige järgi!


Teise käiguna sai esmakordselt proovitud pulgakook. Sisu oli minu meelest nii martsipanine (tegelikult hoopis vanilje küpsis karamellise toorjuustuga). Mekkis teine päris hästi. Ootasin küll midagi veel efektsemat, sest pulgakookidest on nii palju räägitud ja ootused olid üles kruvitud. Aga kuna ma olen üks martsipaninina ja kook olid natukene sarnane sellele, siis läheks loosi ka teine kord. Maasikamakroonid olid igatpidi esinduslikud ning maitsesid ka hästi. Mõnusalt õhulised ja suussulavad ツ.


Kogemata juhtusin õigel päeval kohvikut külastama, sest selgus, et just sel päeval olid Tassikookidesse jõudnud ka La Muu ökojäätised. Kuna minu pistaatsiaisu oli rahuldamata, siis jäätise valisin just selles maitses (ok, tegelikult nägin seda esimesena ja haarasin kohe selle; ei teagi, mis need teised maitsed seal olid :D). Kuumale ilmale täpselt paras kolmas käik. Võiks öelda, et magustoit, kuid hmm kõik eelnevad on ju ka magustoidud olnud :D?! Jäätis oli pisut soolaka maitsega ja mõnusalt kreemine. Magususelt paras ning maitsenüansse on natukene rohkem kui Coppa della Maga pistaatsiajäätises. Pärast avastasin, et mangosorbett oli ka täitsa olemas. Järgmine kord siis see.

Milline imearmas lusikas! | Teisel pildil on näha tõelist jäätisemaiasmokka :D.

Piilusin just Tassikookide Facebook'i lehte ja avastasin, et neil on mitu uudistoodet. Minge kaege üle, mis need on ja tehke kasvõi üks külastus sinna üliarmsasse kohvikusse ;)! Need kübaramuffinid on seda väärt!

4 kommentaari:

  1. Kunagi sai neil ikka Taskus maiustamas käidud, aga nüüd on hind ebamõistlikult krõbe.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mnjh eks tõesti enam väga tihedalt ei käiks, kuid sünnipäevaks või tähtpäevaks oleks tore saada :).

      Kustuta

Instagram