Valentines day birthday + Maitsev Tartu 2017 @ YliCool

Hei-hei! No kohe ei jõua sünnipäevakuul blogima. Täitsa häbi kohe! Seletan seda ainult kaootilise ajakava ning laiskusega :). Aga ega midagi. Teen otsa lahti ja räägiks natukene oma sünnipäevast. Hea mälestus endale ning ebaoluline info teistele :P.

Sel aastal tegin suuri plaane sünnipäevaks, kuid nendest realiseerus ainult osaliselt kaunistuste osa. Eks üks põhjus oli see, et mingi hetk oli kindlaid tulijaid ainult 2, mis tõmbas motivatsiooni täitsa alla. Õnneks number tõusis ning ruumi jäi puudugi. Aga nende kaunistuste üle olen ka uhke, sest it's something! Inspiratsiooni sain Pinterest'ist. Seal on ikka meeletutes kogustes inspireerivaid postitusi. Kuid kindlasti ei tasu Pinterest'i jälgides asja planeerimine viimastele päevadele jätta. Eelkõige rahalises mõttes, sest Eestis on peodekoratsioonid kallid ning samas defitsiitsed. Mõistlik oleks asja hakata planeerima vähemalt kuu aega enne ja tellida kaunistused Aliexpress'ist või Ebay'st. Loomulikult on võimalik DIY teha, kuid see võtab aega ning algmaterjalid on vaja ikkagi osta, mis samuti ei ole odav lõbu. Lõpuks otsustasin ainult DIY kasuks, sest aeg kadus sõrmede vahelt ning 1 päevaga ei olnud isegi Eestist võimalik kindlalt enam midagi erilist tellida ning ihnuskoina ei soovinud ka suuri summasid välja käia.

Pildid pärit Pinterest'ist.

Mis oli siis minu algne ettekujutus? Tahtsin midagi uhkemat ning ilusat. Näiteks eraldi siidi/krepp-paberiga dekoreeritud snäkilaud, pildistamissein koos lõbusate tarvikutega, "heelium"õhupallid, hõbedased lauatarvikud ning isetehtud pulgakoogid. Täitsa kobe unistus või mis. Õnneks jõudis reaalsus kohale üsna kiiresti ning seda kõike oli liiga palju meie pisikesse tuppa. Lõpuks valisin ainult dekoreeritud snäkilaua, tavalised õhupallid olid ka kuskil toa nurkades, hõbedastest tarvikutest olid esindatud ainult fooliumist liuad. Vähemalt midagi :P. 

Pildiasetus ning -valik on Härra poolt :).

Eraldi lisalauda ostma ei hakanud, vaid see oli täielik DIY. Hunniku arvutikastide peale oli pandud lihtsalt üks plaat, millele leidsin Sõbralt-sõbrale sekkarist kena beebiroosa tekikoti laudlinaks. Sobis imehästi ning Härra kinnitas ka niimoodi, et ümber ei kukuks. Tiger'ist haarasin kaasa punased südamekujulised confettid lauakaunistuseks ning roosade südametega tikud. Andis kohe palju juurde - ikkagi sõbrapäeva pidu! Normaalse hinnaga metalse läikega pastelsed õhupallid hankisin Rimist. Heleroosat ja -lillat ning hõbedast krepp-paberit otsisin kauem ning sain lõpuks Büroomaailmast. Nendest sai tehtud tutikud laua külge. Ühe pom-pomi tegin ka, kuid väga kena ei tulnud ning sellepärast lendas see ka toa teise nurka :). Roosad topsid, kahvlid ning taldrikud on Prismast. Hõbedased plastiknoad ning -kahvlid olid tegelikult Tiger'is ka olemas, kuid mingil X põhjusel jätsin ostmata. Lõpuks kahetsesin! Numberõhupallid põlgasin enda jaoks liiga kalliks (Karnevalipoes tk hind oli vist 8 ringis?). "Palju õnne" või "Congratulations" või "Happy birthday" õhupalle ei leidnudki :(. 

Kes on nõus kulutama rohkem, siis sellisest kiftist e-poest nagu fiestapood.com'ist on võimalik tellida igasuguseid ägedaid peoaksessuaare. Koduleht on neil kahjuks üpris aegunud/jama ning kogu tootevalikuga tutvumine võtab natukene kauem aega kui tahaks. 

Martsipanitort!!!

Outfit pärineb Lindex'i ale osakonnast :P. Kleiti piidlesin juba selle poodi saabumisest alates, kuid 49 € oli sellise puise sünteetilise materjali kohta liiga palju küsitud. Õnneks on olemas allahindlused ning niimoodi rändasid minu juurde nii kleit kui ka kaelakee. Härra tellis sünnipäevaks spetsiaalse mandlijahust martsipanitordi, et ikka kõik külalised saaksid seda nautida. Pealegi on martsipanitordid minu vaieldamatud lemmikud! Me so happy!!!

Kahjuks ei ole minu telefoni kaamera kvaliteet see, mida sooviksin.

Valentinipäeval läksime Härraga linna peale õnne proovima, kas oleks võimalik kusagile armas pisikene lauake saada. Loomulikult ei olnud me reserveeringut teinud. Pärast paari luhtunud katset saime viimase laua YliCool'is. Olin soovinud juba mõnda aega sinna minna ning nüüd oligi võimalus. Kahel varasemal korral on see just siis suletud olnud, kui külastada olen soovinud. No on Murphy ikka! Parajasti on käimas ka Maitsev Tartu 2017 kampaania ning selle raames tellisimegi YliCooli eriväljaande, milles oli eelroaks õhuline linnumaksapasteet peediketšupi ja basiilikumajoneesiga, pearoaks mahlane lambakarree röstitud Peipsi sibula ja värviliste püreedega ning magustoiduks astelpaju tarretis laimivahu ja chilli-šokolaadi chipsiga. Pasteet oli imeliselt õhuline ning väga maitsev. Minu lambakarree oli ekstramaitsev, kuid kahjuks oli üks tükk tugevalt undercooked. Selle tüki andsin Härrale. Siiski oli tegu minu elu parima lambaga. Soovitan soojalt! Magustoidu poole pealt meeldis eelkõige roa täht - astelpaju tarretis, mis pakkus mitmekülgset maitsenaudingut. Chilli-šokolaadi chipsid olid minu jaoks liiga tšillised, kuid Härrale meeldisid. Pean endalegi üllatuseks (sest ma olen magustoitude fänn) nentima, et kaks esimest käiku olid minu jaoks palju tugevamad kui viimane. Neid sööks veelgi ning magustoidust võtaks ainult astelpaju tarretist, mis ainukesena päästis roa. YliCool'i endaga jäin väga rahule. Väga professionaalne teenindus

Tänan kõiki, kes leidsid aja, et mind sel tähtsal päeval meeles pidada ning külla tulla. Vahva fakt: sünnipäeva pidasin õigest päevast 3 päeva varem (sõbrapäev oli sel aastal ju teisipäeval!) ning tõelisel pidupäeval saime vahva uudise, et sõprade tütreke tahtis minuga ikka täiega ühtekas olla ning sündis täpselt samal päeval. Nüüd pidutseme koos.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Instagram